Het gaat om een afsplitsing van het onderdeel dat Teflon, Suva-koelmiddelen en titaandioxide maakt. Aandeelhouders van DUPONT worden voor 100% eigenaar van het nieuwe, beursgenoteerde bedrijf dat binnen 18 maanden een feit moet zijn.

Volgens DUPONT waren de beperkte mogelijkheden tot groei de belangrijkste reden voor het besluit.

Voor de waardering van USD 57 per aandeel verandert er niets. ABN Amro verwacht niet dat belangrijke synergievoordelen verloren gaan bij het verzelfstandigen van de divisie waar 7.000 mensen werken.

Ook stond het onderdeel de bloei van andere divisies niet in de weg. Wel kon Performance Chemicals door kostenvoordelen buigen over aantrekkelijke operationele marges.

ABN Amro voorziet geen gevolgen van de sterke concurrentievoordelen van DUPONT na de opsplitsing. De ruggengraat van het bedrijf wordt gevormd door hoogwaardige materialen en zaadveredeling.

ABN Amro denkt dat het afgesplitste bedrijf mogelijk dezelfde goede concurrentiepositie geniet omdat het tegen scherpe kosten titaandioxide produceert, een van de belangrijkste chemicaliën die wereldwijd wordt geproduceerd en onder andere in tandpasta en cosmetica is terug te vinden. ABN Amro heeft een neutraal advies.

Het gaat om een afsplitsing van het onderdeel dat Teflon, Suva-koelmiddelen en titaandioxide maakt. Aandeelhouders van DUPONT worden voor 100% eigenaar van het nieuwe, beursgenoteerde bedrijf dat binnen 18 maanden een feit moet zijn. Volgens DUPONT waren de beperkte mogelijkheden tot groei de belangrijkste reden voor het besluit. Voor de waardering van USD 57 per aandeel verandert er niets. ABN Amro verwacht niet dat belangrijke synergievoordelen verloren gaan bij het verzelfstandigen van de divisie waar 7.000 mensen werken. Ook stond het onderdeel de bloei van andere divisies niet in de weg. Wel kon Performance Chemicals door kostenvoordelen buigen over aantrekkelijke operationele marges. ABN Amro voorziet geen gevolgen van de sterke concurrentievoordelen van DUPONT na de opsplitsing. De ruggengraat van het bedrijf wordt gevormd door hoogwaardige materialen en zaadveredeling. ABN Amro denkt dat het afgesplitste bedrijf mogelijk dezelfde goede concurrentiepositie geniet omdat het tegen scherpe kosten titaandioxide produceert, een van de belangrijkste chemicaliën die wereldwijd wordt geproduceerd en onder andere in tandpasta en cosmetica is terug te vinden. ABN Amro heeft een neutraal advies.