De prijs is 1,2x de verwachte omzet voor 2012. Carlyle betaalt 16 x de operationele winst en dat is een behoorlijke prijs. De verkoop behelst 11% van de omzet van DuPont en 6% van de winst. Toch wordt verwacht dat DuPont de prognose handhaaft van USD 3,80 per aandeel.

Goede beslissing van DuPont

De analisten van ABN Amro zien dit als een goede beslissing van DuPont. De focus blijft nu op groeiactiviteiten die oplossingen bieden die over de hele wereld spelen op het gebied van voedselingrediënten, biotechzaden met biobrandstoffen en sterk innovatieve materialen.

De prijs die nu betaald wordt is goed en versterkt de overnamekracht van DuPont nog meer.

Koers is goed op dreef

Op de beurs van Wall Street heeft DuPont het dit jaar niet zo slecht gedaan. Gisterenavond werd afgesloten op 51,05 dollar, ten opzichte van een jaarbodem op 37,10 dollar. De jaarpiek van 53,98 dollar ligt niet eens zo ver weg.

Het dividendrendement bedraagt momenteel 3,40%, wat DuPont weer een aantrekkelijk aandeel maakt. Aan een koers-winstverhouding van minder dan 14 is het aandeel min of meer normaal gewaardeerd.

De beurskapitalisatie loopt stilaan op in de richting van 50 miljard dollar, gisteren werden er bijna 5 miljoen aandelen DuPont verhandeld.

De prijs is 1,2x de verwachte omzet voor 2012. Carlyle betaalt 16 x de operationele winst en dat is een behoorlijke prijs. De verkoop behelst 11% van de omzet van DuPont en 6% van de winst. Toch wordt verwacht dat DuPont de prognose handhaaft van USD 3,80 per aandeel.Goede beslissing van DuPont De analisten van ABN Amro zien dit als een goede beslissing van DuPont. De focus blijft nu op groeiactiviteiten die oplossingen bieden die over de hele wereld spelen op het gebied van voedselingrediënten, biotechzaden met biobrandstoffen en sterk innovatieve materialen. De prijs die nu betaald wordt is goed en versterkt de overnamekracht van DuPont nog meer.Koers is goed op dreef Op de beurs van Wall Street heeft DuPont het dit jaar niet zo slecht gedaan. Gisterenavond werd afgesloten op 51,05 dollar, ten opzichte van een jaarbodem op 37,10 dollar. De jaarpiek van 53,98 dollar ligt niet eens zo ver weg. Het dividendrendement bedraagt momenteel 3,40%, wat DuPont weer een aantrekkelijk aandeel maakt. Aan een koers-winstverhouding van minder dan 14 is het aandeel min of meer normaal gewaardeerd. De beurskapitalisatie loopt stilaan op in de richting van 50 miljard dollar, gisteren werden er bijna 5 miljoen aandelen DuPont verhandeld.