De winst per aandeel kwam in het laatste kwartaal van het vorige jaar uit op USD 0,11, waar USD 0,07 gemiddeld werd verwacht door analisten.

De omzet bleef gelijk op USD 7,33 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De volumes stegen met 3%. De winst daalde 70% door de vlakke omzetontwikkeling en lagere marges.

De landbouwdivisie zag de omzet wel met 18% stijgen. Ook de opgelegde verkopen van plastic en rubber materialen aan de autofabrikanten zorgden voor een positieve noot.

De operationele winst bij de divisie Performance Materials steeg daardoor met 68%.

DuPont gaat voor dit jaar uit van een winst per aandeel in de brandbreedte USD 3,85 tot 4,05. Dat is licht hoger dan de USD 3,85 waarop analisten rekenen.

DuPont overlegt, buiten goede resultaten, minder sombere verwachtingen voor dit jaar dan tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers.

De pigmentendivisie ziet het tij nog niet keren, maar kostenbesparingen helpen de marges bij dit onderdeel.

De Europese vraag is nog altijd zwak, maar de Amerikaanse markt kent een goed momentum. De landbouwdivisie met zijn focus op zaden blijft imponeren.

Het zaaiseizoen in de Verenigde Staten is sterk begonnen volgens het bedrijf en dat is ook goed nieuws voor andere bedrijven in de zadensector.

De winst per aandeel kwam in het laatste kwartaal van het vorige jaar uit op USD 0,11, waar USD 0,07 gemiddeld werd verwacht door analisten. De omzet bleef gelijk op USD 7,33 miljard in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De volumes stegen met 3%. De winst daalde 70% door de vlakke omzetontwikkeling en lagere marges. De landbouwdivisie zag de omzet wel met 18% stijgen. Ook de opgelegde verkopen van plastic en rubber materialen aan de autofabrikanten zorgden voor een positieve noot. De operationele winst bij de divisie Performance Materials steeg daardoor met 68%. DuPont gaat voor dit jaar uit van een winst per aandeel in de brandbreedte USD 3,85 tot 4,05. Dat is licht hoger dan de USD 3,85 waarop analisten rekenen. DuPont overlegt, buiten goede resultaten, minder sombere verwachtingen voor dit jaar dan tijdens de presentatie van de derdekwartaalcijfers. De pigmentendivisie ziet het tij nog niet keren, maar kostenbesparingen helpen de marges bij dit onderdeel. De Europese vraag is nog altijd zwak, maar de Amerikaanse markt kent een goed momentum. De landbouwdivisie met zijn focus op zaden blijft imponeren. Het zaaiseizoen in de Verenigde Staten is sterk begonnen volgens het bedrijf en dat is ook goed nieuws voor andere bedrijven in de zadensector.