Duncan De Vries (NIBC): "Mijn inziens niet, Europa heeft alleen wat tijd gekocht. Het EFSF zal waarschijnlijk worden vervangen door het ESM, maar veel meer dan een naamsverandering mag dat niet worden genoemd."

Daarmee zijn echter niet alle risico's verdwenen, integendeel zelfs. De Vries: "De begrotingsproblemen blijven, waarbij de uitstaande schulden in de komende jaren zelfs nog gaan toenemen. Griekenland, Ierland en Portugal zullen hun schaduw blijven afwerpen op de financiële markten. Het ziet er niet naar uit dat we al veilig thuis zijn, verre van zelfs."

Duncan De Vries (NIBC): "Mijn inziens niet, Europa heeft alleen wat tijd gekocht. Het EFSF zal waarschijnlijk worden vervangen door het ESM, maar veel meer dan een naamsverandering mag dat niet worden genoemd." Daarmee zijn echter niet alle risico's verdwenen, integendeel zelfs. De Vries: "De begrotingsproblemen blijven, waarbij de uitstaande schulden in de komende jaren zelfs nog gaan toenemen. Griekenland, Ierland en Portugal zullen hun schaduw blijven afwerpen op de financiële markten. Het ziet er niet naar uit dat we al veilig thuis zijn, verre van zelfs."