Duncan De Vries (NIBC): "Het definitieve reddingsmechanisme voor landen uit de eurozone in moeilijkheden komt er mogelijk pas na de zomer. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van de verkiezingskoorts. In Duitsland zijn de verkiezingen in de deelstaten volop bezig, waar Angela Merkel gisteren in Baden-Würtemberg nog maar eens een zware nederlaag diende te incasseren."

Daarnaast gaan ook de Finnen naar de stembus om een nieuw parlement samen te stellen. De Vries: "In sommige landen moet het reddingsmechanisme door het parlement goedgekeurd worden. De Duitsers gaan in september pas stemmen over de implementatie van het Europees reddingsmechanisme. Bovendien is er binnen Europa nog altijd geen overeenstemming bereikt over de manier waarop het fonds gefinancierd moet worden."

Duncan De Vries (NIBC): "Het definitieve reddingsmechanisme voor landen uit de eurozone in moeilijkheden komt er mogelijk pas na de zomer. Dat is hoofdzakelijk het gevolg van de verkiezingskoorts. In Duitsland zijn de verkiezingen in de deelstaten volop bezig, waar Angela Merkel gisteren in Baden-Würtemberg nog maar eens een zware nederlaag diende te incasseren." Daarnaast gaan ook de Finnen naar de stembus om een nieuw parlement samen te stellen. De Vries: "In sommige landen moet het reddingsmechanisme door het parlement goedgekeurd worden. De Duitsers gaan in september pas stemmen over de implementatie van het Europees reddingsmechanisme. Bovendien is er binnen Europa nog altijd geen overeenstemming bereikt over de manier waarop het fonds gefinancierd moet worden."