Francois Cabau, European economist bij Barclays Capital, sluit niet uit dat Spanje naar aanleiding van de buitengewone meeting van de eurogroep vandaag officieel een aanvraag om hulp zal indienen.

Die aanvraag was al geruime tijd verwacht, maar werd door premier Mariano Rajoy steeds op de lange baan geschoven.

Volgens Cabau is het niet alleen belangrijk dat het Grieks probleem wordt opgelost, maar ook dat wordt voorkomen dat Spanje uiteindelijk dezelfde richting als Griekenland zal uitgaan.

Met name Duitsland zou het Grieks en Spaans probleem in één klap willen oplossen door beide zaken samen voor de Bundestag te brengen.

Francois Cabau, European economist bij Barclays Capital, sluit niet uit dat Spanje naar aanleiding van de buitengewone meeting van de eurogroep vandaag officieel een aanvraag om hulp zal indienen. Die aanvraag was al geruime tijd verwacht, maar werd door premier Mariano Rajoy steeds op de lange baan geschoven. Volgens Cabau is het niet alleen belangrijk dat het Grieks probleem wordt opgelost, maar ook dat wordt voorkomen dat Spanje uiteindelijk dezelfde richting als Griekenland zal uitgaan. Met name Duitsland zou het Grieks en Spaans probleem in één klap willen oplossen door beide zaken samen voor de Bundestag te brengen.