Daarnaast lijken de Duitsers geenszins bereid om verdere toegevingen aan Griekenland te doen. Daarmee dreigt Schaüble echter ook de Amerikanen tegen zich in het harnas te jagen. Die ervaren de eurocrisis als de grootste bedreiging voor de economie in de Verenigde Staten.

De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer een half procent boven het slotniveau van afgelopen vrijdag. In Brussel krijgt Umicore een voldoende voor de cijfers, terwijl de vrijdagavond bekendgemaakte resultaten weinig reacties uitlokken.

Umicore verwacht dat de winst voor het volledige jaar binnen eerder gegeven prognose blijft

In de eerste helft van het jaar stegen Umicore's inkomsten met 8%, terwijl de recurrente EBIT voor de periode € 192 miljoen bedroeg. Dit betekent een goede prestatie in het licht van de terugval in de wereldeconomie.

Hogere niveaus van onderzoeks- en ontwikkelingsuitgaven en hogere afschrijvingskosten zorgden voor het verschil met de eerste helft van 2011.

Het rendement op aangewend kapitaal bleef sterk, ondanks het aanhoudend hoge niveau van investeringen.

Umicore bleef in groeiprojecten investeren als onderdeel van haar Vision 2015 strategie en maakte een aantal belangrijke initiatieven bekend tijdens de periode.

De investeringen bedroegen € 94,6 miljoen. Kosten voor onderzoek & ontwikkeling bedroegen € 87 miljoen, een stijging met 19%. De grootste stijging werd opgetekend in Catalysis en Recycling.

Umicore bracht positieve kasstromen voort. De kapitaalstructuur bleef zeer stevig en de netto schuld werd verder teruggebracht tot € 255 miljoen in de eerste jaarhelft, wat overeenkomt met een schuldratio van 12,5%.

Ondanks de terugval in de wereldeconomie anticipeert Umicore dat de winstgevendheid in de tweede helft van het jaar in wezen in lijn zal liggen met die van de eerste helft. Umicore verwacht dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar zich daarom in de onderste helft van de eerder opgegeven vork van € 370 tot € 410 miljoen zal bevinden.

Umicore's CEO, Marc Grynberg, gaf volgende commentaar op de resultaten:

"Umicore blijft goed presteren ondanks de terugval in de economie. Hoewel het economisch klimaat uitdagend is, verwachten we een grotendeels stabiele prestatie in de tweede helft. De winst voor het volledige jaar zou in lijn moeten zijn met onze prognose die we in april gaven. We blijven daarnaast investeren in groeiinitiatieven en hebben nieuwe stappen gezet om onze strategische langetermijndoelstellingen te bereiken."

Daarnaast lijken de Duitsers geenszins bereid om verdere toegevingen aan Griekenland te doen. Daarmee dreigt Schaüble echter ook de Amerikanen tegen zich in het harnas te jagen. Die ervaren de eurocrisis als de grootste bedreiging voor de economie in de Verenigde Staten. De Europese beurzen zijn vanmorgen hoger geopend, met relatief beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De Euro Stoxx 50 noteert ongeveer een half procent boven het slotniveau van afgelopen vrijdag. In Brussel krijgt Umicore een voldoende voor de cijfers, terwijl de vrijdagavond bekendgemaakte resultaten weinig reacties uitlokken. Umicore verwacht dat de winst voor het volledige jaar binnen eerder gegeven prognose blijft In de eerste helft van het jaar stegen Umicore's inkomsten met 8%, terwijl de recurrente EBIT voor de periode € 192 miljoen bedroeg. Dit betekent een goede prestatie in het licht van de terugval in de wereldeconomie. Hogere niveaus van onderzoeks- en ontwikkelingsuitgaven en hogere afschrijvingskosten zorgden voor het verschil met de eerste helft van 2011. Het rendement op aangewend kapitaal bleef sterk, ondanks het aanhoudend hoge niveau van investeringen. Umicore bleef in groeiprojecten investeren als onderdeel van haar Vision 2015 strategie en maakte een aantal belangrijke initiatieven bekend tijdens de periode. De investeringen bedroegen € 94,6 miljoen. Kosten voor onderzoek & ontwikkeling bedroegen € 87 miljoen, een stijging met 19%. De grootste stijging werd opgetekend in Catalysis en Recycling. Umicore bracht positieve kasstromen voort. De kapitaalstructuur bleef zeer stevig en de netto schuld werd verder teruggebracht tot € 255 miljoen in de eerste jaarhelft, wat overeenkomt met een schuldratio van 12,5%. Ondanks de terugval in de wereldeconomie anticipeert Umicore dat de winstgevendheid in de tweede helft van het jaar in wezen in lijn zal liggen met die van de eerste helft. Umicore verwacht dat de recurrente EBIT voor het volledige jaar zich daarom in de onderste helft van de eerder opgegeven vork van € 370 tot € 410 miljoen zal bevinden. Umicore's CEO, Marc Grynberg, gaf volgende commentaar op de resultaten: "Umicore blijft goed presteren ondanks de terugval in de economie. Hoewel het economisch klimaat uitdagend is, verwachten we een grotendeels stabiele prestatie in de tweede helft. De winst voor het volledige jaar zou in lijn moeten zijn met onze prognose die we in april gaven. We blijven daarnaast investeren in groeiinitiatieven en hebben nieuwe stappen gezet om onze strategische langetermijndoelstellingen te bereiken."