De vraag is echter of Duitsland in staat is om de euro te redden. Op de eerste plaats zal Merkel in geen enkel geval bereid zijn om haar credit card ter beschikking te stellen van Europese landen die zich in moeilijkheden bevinden. Zo groot is de financiële slagkracht van de Duitsers ook weer niet.

Duitsers hebben zich niet mogen uitspreken over aanvaarding euro

Bovendien stelt zich een democratisch problemen, de Duitsers hebben zich namelijk niet mogen uitspreken over de aanvaarding van de euro. De Europese eenheidsmunt werd hen door de regering opgelegd, terwijl de Denen bijvoorbeeld wel over de euro hebben mogen stemmen.

De reden was dat veel Duitsers tegen de euro zouden hebben gestemd en de eenheidsmunt waarschijnlijk verworpen zouden hebben.

Bovendien hebben de Duitsers al de muntunie tussen de Ostmark en de Deutsche Mark moeten verteren. Ze hebben nu het gevoel dat hun geld wordt weggegooid in bodemloze putten.

De steun voor de euro neemt dan ook in snel tempo af, waardoor de kans klein is dat Duitsland uiteindelijk de euro gaat redden.

De vraag is echter of Duitsland in staat is om de euro te redden. Op de eerste plaats zal Merkel in geen enkel geval bereid zijn om haar credit card ter beschikking te stellen van Europese landen die zich in moeilijkheden bevinden. Zo groot is de financiële slagkracht van de Duitsers ook weer niet.Duitsers hebben zich niet mogen uitspreken over aanvaarding euro Bovendien stelt zich een democratisch problemen, de Duitsers hebben zich namelijk niet mogen uitspreken over de aanvaarding van de euro. De Europese eenheidsmunt werd hen door de regering opgelegd, terwijl de Denen bijvoorbeeld wel over de euro hebben mogen stemmen. De reden was dat veel Duitsers tegen de euro zouden hebben gestemd en de eenheidsmunt waarschijnlijk verworpen zouden hebben. Bovendien hebben de Duitsers al de muntunie tussen de Ostmark en de Deutsche Mark moeten verteren. Ze hebben nu het gevoel dat hun geld wordt weggegooid in bodemloze putten. De steun voor de euro neemt dan ook in snel tempo af, waardoor de kans klein is dat Duitsland uiteindelijk de euro gaat redden.