De Zuid-Europese landen moeten worden gedwongen om de eurozone te verlaten om de eenvoudige reden dat ze simpelweg niet competitief genoeg zijn. Het alternatief zou een loonsverlaging met 30% zijn en dat zal geen enkele werknemer in Zuid-Europa slikken.

Lucke wil verder dat er binnen de nog overgebleven landen andere afspraken worden gemaakt wat betreft reddingsplannen voor landen in moeilijkheden. Het zou niet langer nog mogelijk mogen zijn dat één land opdraait voor schulden gemaakt voor een ander land. Het ziet er naar uit dat Angela Merkel bij de verkiezingen in september een moeilijke klant aan deze Lucke zal hebben.

De Zuid-Europese landen moeten worden gedwongen om de eurozone te verlaten om de eenvoudige reden dat ze simpelweg niet competitief genoeg zijn. Het alternatief zou een loonsverlaging met 30% zijn en dat zal geen enkele werknemer in Zuid-Europa slikken. Lucke wil verder dat er binnen de nog overgebleven landen andere afspraken worden gemaakt wat betreft reddingsplannen voor landen in moeilijkheden. Het zou niet langer nog mogelijk mogen zijn dat één land opdraait voor schulden gemaakt voor een ander land. Het ziet er naar uit dat Angela Merkel bij de verkiezingen in september een moeilijke klant aan deze Lucke zal hebben.