De Grünen hebben echter al laten weten dat de European Financial Stability Facility niet gaat volstaan om de eurozone recht te houden.

De idee van de Europese obligaties sijpelt dus langzaam maar zeker binnen. Ook de sociaal-democraten, een andere oppositiepartij, steunen het idee van euro-bonds.

Er is echter één zware struikelsteen: Duitsland zal 1,22% meer rente moeten betalen op euro-obligaties.

Volgens Kai Christensen van het Ifo zal dat het land jaarlijks 25 miljard euro aan rente gaan kosten, maar andere bronnen spreken van het dubbele. De vraag is of de Duitsers bereid gaan zijn om dat bedrag op te hoesten.

De Grünen hebben echter al laten weten dat de European Financial Stability Facility niet gaat volstaan om de eurozone recht te houden. De idee van de Europese obligaties sijpelt dus langzaam maar zeker binnen. Ook de sociaal-democraten, een andere oppositiepartij, steunen het idee van euro-bonds. Er is echter één zware struikelsteen: Duitsland zal 1,22% meer rente moeten betalen op euro-obligaties. Volgens Kai Christensen van het Ifo zal dat het land jaarlijks 25 miljard euro aan rente gaan kosten, maar andere bronnen spreken van het dubbele. De vraag is of de Duitsers bereid gaan zijn om dat bedrag op te hoesten.