Duitsland wint onder Angela Merkel duidelijk aan vertrouwen, zoals gisteren is gebleken bij de publicatie van de IFO index. In december steeg het vertrouwen bij de ondernemers voor de tweede maand op rij, waarbij de vooruitzichten er opnieuw beter uitzien.

De business climate index, zoals die door de IFO wordt opgesteld, kwam in december uit op 102,40 in december, tegenover 101,40 in november.

De consensusverwachting bij de analisten lag op een stand van de index van 102, zodat de verwachtingen ruimschoots werden overtroffen.

Duitsland wint onder Angela Merkel duidelijk aan vertrouwen, zoals gisteren is gebleken bij de publicatie van de IFO index. In december steeg het vertrouwen bij de ondernemers voor de tweede maand op rij, waarbij de vooruitzichten er opnieuw beter uitzien. De business climate index, zoals die door de IFO wordt opgesteld, kwam in december uit op 102,40 in december, tegenover 101,40 in november. De consensusverwachting bij de analisten lag op een stand van de index van 102, zodat de verwachtingen ruimschoots werden overtroffen.