Het opvragen van die voorraden kan volgens Business Insider worden geïnterpreteerd als een signaal dat de centrale banken elkaar niet meer vertrouwen.

Het grootste deel van het Duitse goud bevindt zich in de opslagplaatsen van de New York Federal Reserve. Mogelijk vertrouwt Duitsland de door de Amerikaanse centrale bank gevoerde politiek niet. Die is namelijk volop bezig om geld uit de lucht te plukken door het inkopen van eigen obligaties.

Japan heeft aangekondigd het Amerikaans voorbeeld te zullen volgen, ook de Bank of Japan gaat op grote schaal eigen obligaties inkopen.

Uiteindelijk kan dit alles positief zijn voor de goudprijs, want die kan het noodzakelijk duwtje in de rug krijgen om uiteindelijk hogere regionen te gaan opzoeken.

Het opvragen van die voorraden kan volgens Business Insider worden geïnterpreteerd als een signaal dat de centrale banken elkaar niet meer vertrouwen. Het grootste deel van het Duitse goud bevindt zich in de opslagplaatsen van de New York Federal Reserve. Mogelijk vertrouwt Duitsland de door de Amerikaanse centrale bank gevoerde politiek niet. Die is namelijk volop bezig om geld uit de lucht te plukken door het inkopen van eigen obligaties. Japan heeft aangekondigd het Amerikaans voorbeeld te zullen volgen, ook de Bank of Japan gaat op grote schaal eigen obligaties inkopen. Uiteindelijk kan dit alles positief zijn voor de goudprijs, want die kan het noodzakelijk duwtje in de rug krijgen om uiteindelijk hogere regionen te gaan opzoeken.