De onderliggende problemen zijn geenszins opgelost en de kans bestaat dus dat we op een bepaald moment met een nieuwe eurocrisis geconfronteerd zullen worden. De vraag luidt dan wie dan de rekening voor de redding van nieuwe landen in moeilijkheden zal betalen.

Duitsland wil niet langer de Europese bankier zijn, de Duitsers weigeren nog langer op te dragen voor de fouten gemaakt door andere Europeanen. In januari verklaarde de Bundesbank dat landen die bankroet zijn de schade op de eerste plaats op de eigen inwoners zullen moeten herhalen. Een boodschap die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.

De onderliggende problemen zijn geenszins opgelost en de kans bestaat dus dat we op een bepaald moment met een nieuwe eurocrisis geconfronteerd zullen worden. De vraag luidt dan wie dan de rekening voor de redding van nieuwe landen in moeilijkheden zal betalen. Duitsland wil niet langer de Europese bankier zijn, de Duitsers weigeren nog langer op te dragen voor de fouten gemaakt door andere Europeanen. In januari verklaarde de Bundesbank dat landen die bankroet zijn de schade op de eerste plaats op de eigen inwoners zullen moeten herhalen. Een boodschap die aan duidelijkheid niets te wensen overlaat.