Dergelijke uitspraken kunnen in Duitsland echter op weinig begrip rekenen. Rainer Brüderle van de Duitse Vrije Democraten FDP, coalitiepartner van Angela Merkel, verklaarde op een partijconventie dat zijn land niet mag toestaan dat Frankrijk de Europese afspraken breekt.

Volgens Brüderle mag Frankrijk geenszins aangemoedigd worden om een eigen koers te varen. De tegenstanders van het fiscaal pact hebben de afgelopen weken opnieuw aan aanhang geworden dat is volgens Duitsland een gevaarlijk situatie, ze mogen geen duimbreed bewegingsvrijheid krijgen.

Dergelijke uitspraken kunnen in Duitsland echter op weinig begrip rekenen. Rainer Brüderle van de Duitse Vrije Democraten FDP, coalitiepartner van Angela Merkel, verklaarde op een partijconventie dat zijn land niet mag toestaan dat Frankrijk de Europese afspraken breekt. Volgens Brüderle mag Frankrijk geenszins aangemoedigd worden om een eigen koers te varen. De tegenstanders van het fiscaal pact hebben de afgelopen weken opnieuw aan aanhang geworden dat is volgens Duitsland een gevaarlijk situatie, ze mogen geen duimbreed bewegingsvrijheid krijgen.