De afgelopen week werd deze ontwikkeling doorbroken met twee zeer goede cijfers uit de Duitse industrie. In juli stegen de fabrieksorders met 4,6% en de industriële productie met 1,9% ten opzichte van juni, wat bovendien veel sterker was dan verwacht.

Toen de ECB vervolgens op donderdag ook nog eens meer maatregelen aankondigde dan verwacht, brak er zelfs enige euforie uit op de aandelenmarkten.

De meeste Europese aandelenindices sloten vorige week 2% tot 3% hoger vergeleken met vrijdag de week voordien en de helft van deze stijging werd op donderdag gerealiseerd.

De afgelopen week werd deze ontwikkeling doorbroken met twee zeer goede cijfers uit de Duitse industrie. In juli stegen de fabrieksorders met 4,6% en de industriële productie met 1,9% ten opzichte van juni, wat bovendien veel sterker was dan verwacht. Toen de ECB vervolgens op donderdag ook nog eens meer maatregelen aankondigde dan verwacht, brak er zelfs enige euforie uit op de aandelenmarkten. De meeste Europese aandelenindices sloten vorige week 2% tot 3% hoger vergeleken met vrijdag de week voordien en de helft van deze stijging werd op donderdag gerealiseerd.