Bij FT Alphaville stelt Stacy-Marie Ishmael vast dat de Europese Unie allesbehalve een goede beurt maakt. De eensgezindheid binnen Europa lijkt verder zoek dan ooit tevoren, waarbij Frankrijk recht tegenover Duitsland lijkt te staan. De Fransen ontkennen echter dat hun standpunt duidelijk afwijkt van het Duitse.

Ishmael wijst er echter op dat de houding van Duitsland op zijn zachtst gezegd dubieus is. De Duitsers willen enerzijds Griekenland niet financieel ondersteunen, maar stellen anderzijds evenmin op prijs dat de hulp uit het kamp van het IMF zou komen.

De boodschap die Duitsland rondstuurt, strooit ook verwarring bij de leden van de Europese Unie. Verschillende van die landen dreigen vroeg of laat in dezelfde problemen te raken als Griekenland nu.

Griekenland zelf geeft de voorkeur aan een Europese oplossing. Volgens Financial Times FT columnist Martin Wolf is die nog altijd mogelijk. De landen met een spaarsurplus moeten beseffen dat er voor Europa en de Europese economie heel wat op het spel staat.

Bij FT Alphaville stelt Stacy-Marie Ishmael vast dat de Europese Unie allesbehalve een goede beurt maakt. De eensgezindheid binnen Europa lijkt verder zoek dan ooit tevoren, waarbij Frankrijk recht tegenover Duitsland lijkt te staan. De Fransen ontkennen echter dat hun standpunt duidelijk afwijkt van het Duitse. Ishmael wijst er echter op dat de houding van Duitsland op zijn zachtst gezegd dubieus is. De Duitsers willen enerzijds Griekenland niet financieel ondersteunen, maar stellen anderzijds evenmin op prijs dat de hulp uit het kamp van het IMF zou komen. De boodschap die Duitsland rondstuurt, strooit ook verwarring bij de leden van de Europese Unie. Verschillende van die landen dreigen vroeg of laat in dezelfde problemen te raken als Griekenland nu. Griekenland zelf geeft de voorkeur aan een Europese oplossing. Volgens Financial Times FT columnist Martin Wolf is die nog altijd mogelijk. De landen met een spaarsurplus moeten beseffen dat er voor Europa en de Europese economie heel wat op het spel staat.