Schaüble benadrukte dat hij nooit heeft gezegd dat de eurocrisis achter de rug is, in tegenstelling tot wat Monti, Draghi, Lagarde, Barroso en (voordien) Sarkozy beweerden.

Vraag is of in Italië een stabiele regering kan worden gevormd. Gebeurt dat niet, dan dreigt de eurocrisis opnieuw naar andere landen over te waaien. Italië moet volgens Schaüble nu aantonen dat het daadwerkelijk in staat is om een slagkrachtige regering op de been te brengen.

Hoe sneller de Italianen dit doen, hoe sneller de onzekerheid zal overwonnen worden. Maar ook Frankrijk kreeg een veeg uit de pan, de regering van François Hollande is van mening dat er op het vlak van besparingen genoeg is gebeurd. Daar is Schaüble het niet mee eens, Frankrijk moet naar zijn mening nog meer doen.

Schaüble benadrukte dat hij nooit heeft gezegd dat de eurocrisis achter de rug is, in tegenstelling tot wat Monti, Draghi, Lagarde, Barroso en (voordien) Sarkozy beweerden. Vraag is of in Italië een stabiele regering kan worden gevormd. Gebeurt dat niet, dan dreigt de eurocrisis opnieuw naar andere landen over te waaien. Italië moet volgens Schaüble nu aantonen dat het daadwerkelijk in staat is om een slagkrachtige regering op de been te brengen. Hoe sneller de Italianen dit doen, hoe sneller de onzekerheid zal overwonnen worden. Maar ook Frankrijk kreeg een veeg uit de pan, de regering van François Hollande is van mening dat er op het vlak van besparingen genoeg is gebeurd. Daar is Schaüble het niet mee eens, Frankrijk moet naar zijn mening nog meer doen.