De Duitse politicus, die de verkiezingscampagne van zijn partij in aanloop naar de parlementsverkiezingen van september zal leiden, herhaalde tevens de waarschuwing van partijvoorzitter Philipp Roesler dat de eurozone gebaat is bij een sterke euro. Er mag geen sprake zijn van het omlaag praten van de koers van de euro, aldus Brüderle.

Volgens hem is er van een valutaoorlog momenteel nog geen sprake, maar die oorlog kan er wel komen wanneer de centrale banken wereldwijd met goedkoop geld blijven strooien. Duitsland raakt steeds meer op ramkoers met Frankrijk, want Parijs heeft al regelmatig laten weten geen bezwaren te hebben tegen een goedkopere euro.

De Duitse politicus, die de verkiezingscampagne van zijn partij in aanloop naar de parlementsverkiezingen van september zal leiden, herhaalde tevens de waarschuwing van partijvoorzitter Philipp Roesler dat de eurozone gebaat is bij een sterke euro. Er mag geen sprake zijn van het omlaag praten van de koers van de euro, aldus Brüderle. Volgens hem is er van een valutaoorlog momenteel nog geen sprake, maar die oorlog kan er wel komen wanneer de centrale banken wereldwijd met goedkoop geld blijven strooien. Duitsland raakt steeds meer op ramkoers met Frankrijk, want Parijs heeft al regelmatig laten weten geen bezwaren te hebben tegen een goedkopere euro.