Allereerst zijn minder bezuinigingen noodzakelijk. De groei zorgt voor een toename van de belastinginkomsten en een laag begrotingstekort.

Het vertrouwen in Duitsland zorgt daarnaast voor een lage rente, waardoor de rentelasten geen budgettaire problemen voor de overheid oplevert.

De uitgifte van 5-jaarsleningen werd eergisteren ruim overtekend: tegenover een doel van 4 mrd euro hadden beleggers voor bijna 9 mrd euro ingeschreven.

Verder heeft Duitsland een goede concurrentiepositie door relatief aantrekkelijke loonkosten en sterke posities in onder andere machinebouw.

Allereerst zijn minder bezuinigingen noodzakelijk. De groei zorgt voor een toename van de belastinginkomsten en een laag begrotingstekort. Het vertrouwen in Duitsland zorgt daarnaast voor een lage rente, waardoor de rentelasten geen budgettaire problemen voor de overheid oplevert. De uitgifte van 5-jaarsleningen werd eergisteren ruim overtekend: tegenover een doel van 4 mrd euro hadden beleggers voor bijna 9 mrd euro ingeschreven. Verder heeft Duitsland een goede concurrentiepositie door relatief aantrekkelijke loonkosten en sterke posities in onder andere machinebouw.