Ook is de eurokoers laag in vergelijking met de groei van de export in Duitsland. De Duitse begroting vaart er wel bij. De rentelasten vallen dusdanig mee dat in het laatste kwartaal minder staatsleningen zullen worden uitgegeven dan eerder gepland.

Naast de lage rentelasten heeft de begroting baat bij de vrij gunstige economische gang van zaken, die de belastinginkomsten sterk hebben verhoogd.

De financieringsbehoefte in het laatste kwartaal ligt daardoor 16 miljard euro, ofwel bijna 25%, onder de eerdere verwachting.

Dit jaar zal het begrotingstekort op slechts 1,5% uitkomen. Spanje en Italië daarentegen kampen met hogere rentetarieven. Dinsdag waren beide landen succesvol met de uitgifte van bijna 18 miljard euro aan kortlopende leningen.

Ook is de eurokoers laag in vergelijking met de groei van de export in Duitsland. De Duitse begroting vaart er wel bij. De rentelasten vallen dusdanig mee dat in het laatste kwartaal minder staatsleningen zullen worden uitgegeven dan eerder gepland. Naast de lage rentelasten heeft de begroting baat bij de vrij gunstige economische gang van zaken, die de belastinginkomsten sterk hebben verhoogd. De financieringsbehoefte in het laatste kwartaal ligt daardoor 16 miljard euro, ofwel bijna 25%, onder de eerdere verwachting. Dit jaar zal het begrotingstekort op slechts 1,5% uitkomen. Spanje en Italië daarentegen kampen met hogere rentetarieven. Dinsdag waren beide landen succesvol met de uitgifte van bijna 18 miljard euro aan kortlopende leningen.