Griekenland zou aan de rand van de financiële afgrond staan. Het land zou onmogelijk in staat zijn om het hoofd boven water te houden zonder een externe devaluatie. Zo'n devaluatie is uiteraard onmogelijk zolang Griekenland binnen de eurozone zou blijven.

Steffen Kampeter ontkent

Focus stelt dat de berichtgeving uit een betrouwbare bron afkomstig is, maar dat werd door de Duitse regering zaterdag in een interview met Reuters ontkend.

Schaüble zou met geen woorden hebben gesproken over een Griekse exit uit de eurozone, wel integendeel.

Ook de Duitsers willen alles in het werk stellen opdat Griekenland binnen de eurozone zou kunnen blijven. Steffen Kampeter, de Duitse vice-minister van Financiën kwam nadien voor de televisie nogmaals verklaren dat het artikel verschenen in Focus complete nonsens was.

Griekenland zou aan de rand van de financiële afgrond staan. Het land zou onmogelijk in staat zijn om het hoofd boven water te houden zonder een externe devaluatie. Zo'n devaluatie is uiteraard onmogelijk zolang Griekenland binnen de eurozone zou blijven. Steffen Kampeter ontkent Focus stelt dat de berichtgeving uit een betrouwbare bron afkomstig is, maar dat werd door de Duitse regering zaterdag in een interview met Reuters ontkend. Schaüble zou met geen woorden hebben gesproken over een Griekse exit uit de eurozone, wel integendeel. Ook de Duitsers willen alles in het werk stellen opdat Griekenland binnen de eurozone zou kunnen blijven. Steffen Kampeter, de Duitse vice-minister van Financiën kwam nadien voor de televisie nogmaals verklaren dat het artikel verschenen in Focus complete nonsens was.