Soros is van mening dat er iemand in de eurozone moet opstaan tegen Duitsland, want dit land voert de eurozone regelrecht naar de ondergang.

Mogelijk kan volgens Soros de Italiaanse eerste minister Enrico Letta de strijd met de Duitsers aanbinden. De keuze is eigenlijk heel eenvoudig: ofwel aanvaardt Duitsland dat er eurobonds komen, ofwel houdt Duitsland de eer aan zichzelf en verlaat het land de eurozone.

Daardoor zou de weg vrijkomen voor een verdere eenmaking van Europa. Zoals de zaken er nu voorstaan, drijft de euro in feite de Europese Unie uit elkaar. Een voorbeeld daarvan is Alternative für Deutschland (AfD), de nieuwe politieke partij die in Duitsland werd opgericht.

Soros is van mening dat er iemand in de eurozone moet opstaan tegen Duitsland, want dit land voert de eurozone regelrecht naar de ondergang. Mogelijk kan volgens Soros de Italiaanse eerste minister Enrico Letta de strijd met de Duitsers aanbinden. De keuze is eigenlijk heel eenvoudig: ofwel aanvaardt Duitsland dat er eurobonds komen, ofwel houdt Duitsland de eer aan zichzelf en verlaat het land de eurozone. Daardoor zou de weg vrijkomen voor een verdere eenmaking van Europa. Zoals de zaken er nu voorstaan, drijft de euro in feite de Europese Unie uit elkaar. Een voorbeeld daarvan is Alternative für Deutschland (AfD), de nieuwe politieke partij die in Duitsland werd opgericht.