Lynn merkt op dat de Duitsers op de boodschapper schieten. Duitsland speelt soloslim door eenzijdig een verbod op short-selling in te voeren, door een nieuwe belasting op financiële transacties voor te stellen en door te ijveren voor de oprichting van een Europees ratingbureau.

Lynn is van mening dat de Europese crisis meer en meer op een Duitse crisis begint te lijken. De eenheidsmunt is er verantwoordelijk dat welvaart van de rijke naar de arme Europese landen wordt getransfereerd en Duitsland heeft het steeds moeilijker om daar mee te leven.

De euro is, zeer tegen de zin van de Duitsers, een zwakke munt geworden. Als Duitsland geen betere antwoorden weet te verzinnen dan het momenteel heeft gedaan, doen Angela Merkel er beter aan om de eurozone kort en goed te verlaten.

Sinds enkele maanden hebben de Duitsers ontdekt dat de euro nooit een sterke munt zal worden zoals hun mark er destijds één was. Bovendien werkt de euro niet altijd in hun voordeel.

De Duitsers kunnen nu twee dingen doen: de manier aanvaarden waarop de euro nu werkt (wat ook hulp aan de zwakkere landen inhoudt) of de eurozone verlaten. Lynn sluit niet uit dat de laatste mogelijkheid misschien wel de beste oplossing is.

Lynn merkt op dat de Duitsers op de boodschapper schieten. Duitsland speelt soloslim door eenzijdig een verbod op short-selling in te voeren, door een nieuwe belasting op financiële transacties voor te stellen en door te ijveren voor de oprichting van een Europees ratingbureau. Lynn is van mening dat de Europese crisis meer en meer op een Duitse crisis begint te lijken. De eenheidsmunt is er verantwoordelijk dat welvaart van de rijke naar de arme Europese landen wordt getransfereerd en Duitsland heeft het steeds moeilijker om daar mee te leven. De euro is, zeer tegen de zin van de Duitsers, een zwakke munt geworden. Als Duitsland geen betere antwoorden weet te verzinnen dan het momenteel heeft gedaan, doen Angela Merkel er beter aan om de eurozone kort en goed te verlaten. Sinds enkele maanden hebben de Duitsers ontdekt dat de euro nooit een sterke munt zal worden zoals hun mark er destijds één was. Bovendien werkt de euro niet altijd in hun voordeel. De Duitsers kunnen nu twee dingen doen: de manier aanvaarden waarop de euro nu werkt (wat ook hulp aan de zwakkere landen inhoudt) of de eurozone verlaten. Lynn sluit niet uit dat de laatste mogelijkheid misschien wel de beste oplossing is.