Duitsland moet bovendien de belastingen tijdelijk verlagen en niet verhogen zoals aangekondigd. Door de belastingen te verlagen, kan de koopkracht van de Italianen toenemen.

Bovendien zou een renteverlaging door de ECB de vraag naar Duitse goederen in de Europese periferie stimuleren, wat de economische groei opnieuw in een hogere versnelling kan brengen.

Wanneer Frankrijk en Duitsland, de grootste spelers in de eurozone, de groei in de periferie niet gaan ondersteunen, kan dit leiden tot recessie, insolvabiliteit, wanbetalingen en mogelijk zelfs een exit van de eurozone.

Duitsland moet bovendien de belastingen tijdelijk verlagen en niet verhogen zoals aangekondigd. Door de belastingen te verlagen, kan de koopkracht van de Italianen toenemen. Bovendien zou een renteverlaging door de ECB de vraag naar Duitse goederen in de Europese periferie stimuleren, wat de economische groei opnieuw in een hogere versnelling kan brengen. Wanneer Frankrijk en Duitsland, de grootste spelers in de eurozone, de groei in de periferie niet gaan ondersteunen, kan dit leiden tot recessie, insolvabiliteit, wanbetalingen en mogelijk zelfs een exit van de eurozone.