De BEL 20 probeert vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 2500, onder andere dankzij de inspanningen van Colruyt, Bekaert en KBC. Op de valutamarkten stoot de euro door richting 1,33 dollar.

De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi verklaarde vanmorgen dat Italië kan worden gedwongen om de eurozone te verlaten, tenzij de financieringskosten van het land drastisch worden verlaagd. Duitsland moet daarbij aanvaarden dat de ECB een echte centrale bank wordt en ook zo handelt.

Wanneer de rentevoeten niet dalen, dreigt Italië zijn concurrentiekracht te verliezen, waardoor er niets anders meer zal opzitten dan een terugkeer naar de lire.

Berlusconi werd in november vorig jaar gedwongen om af te treden toen de obligatierendementen op het hoogtepunt van de eurocrisis aan het stijgen waren.

De BEL 20 probeert vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 2500, onder andere dankzij de inspanningen van Colruyt, Bekaert en KBC. Op de valutamarkten stoot de euro door richting 1,33 dollar. De Italiaanse ex-premier Silvio Berlusconi verklaarde vanmorgen dat Italië kan worden gedwongen om de eurozone te verlaten, tenzij de financieringskosten van het land drastisch worden verlaagd. Duitsland moet daarbij aanvaarden dat de ECB een echte centrale bank wordt en ook zo handelt. Wanneer de rentevoeten niet dalen, dreigt Italië zijn concurrentiekracht te verliezen, waardoor er niets anders meer zal opzitten dan een terugkeer naar de lire. Berlusconi werd in november vorig jaar gedwongen om af te treden toen de obligatierendementen op het hoogtepunt van de eurocrisis aan het stijgen waren.