Volgens de Duitsers vormt het Amerikaans schuldenprobleem een bedreiging voor de wereldeconomie. Het is nu al drie jaar op rij dat het tekort op de begroting in de Verenigde Staten de kaap van 1000 miljard dollar overschrijdt en dergelijke situatie is op termijn niet houdbaar.

De Amerikaanse beurzen houden de opwaartse beweging nog steeds vast, zij het dat ten opzichte van de opening geen verdere vooruitgang meer werd geboekt. De beleggers wachten nu op de afloop van de FED-meeting, afloop die pas morgenavond bekend zal zijn.

Opwaarts momentum bij edelmetalen blijft

De edelmetalen zetten vorige week volgens Royal Bank of Scotland hun opwaartse beweging verder. De euro steeg met 0,5 procent tegenover de Amerikaanse dollar. De prijs van een troy ounce goud steeg met 1,2 procent en eenzelfde hoeveelheid zilver werd zelfs 2,8 procent duurder.

Bij de goudmijnaandelen bleef de prijsstijging op weekbasis beperkt. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) steeg 0,8 procent.

Platina en palladium moesten terrein prijsgeven na de forse stijging van vorige maand als gevolg van de uit de hand gelopen situatie in de Zuid-Afrikaanse Marikana mijn.

Volgens uitbater Lonmin is slechts 8 procent van de werknemers terug aan de slag gegaan. Een onderhoud tussen de directie van Lonmin en vertegenwoordigers van verschillende vakbonden leverde niet veel op.

Een deel van de stakers wordt trouwens zelf beschuldigd van doodslag. Platina en palladium werden respectievelijk 0,4 en 3,4 procent goedkoper.

Volgens de Duitsers vormt het Amerikaans schuldenprobleem een bedreiging voor de wereldeconomie. Het is nu al drie jaar op rij dat het tekort op de begroting in de Verenigde Staten de kaap van 1000 miljard dollar overschrijdt en dergelijke situatie is op termijn niet houdbaar. De Amerikaanse beurzen houden de opwaartse beweging nog steeds vast, zij het dat ten opzichte van de opening geen verdere vooruitgang meer werd geboekt. De beleggers wachten nu op de afloop van de FED-meeting, afloop die pas morgenavond bekend zal zijn.Opwaarts momentum bij edelmetalen blijft De edelmetalen zetten vorige week volgens Royal Bank of Scotland hun opwaartse beweging verder. De euro steeg met 0,5 procent tegenover de Amerikaanse dollar. De prijs van een troy ounce goud steeg met 1,2 procent en eenzelfde hoeveelheid zilver werd zelfs 2,8 procent duurder. Bij de goudmijnaandelen bleef de prijsstijging op weekbasis beperkt. De NYSE Arca Gold Bugs index (HUI) steeg 0,8 procent. Platina en palladium moesten terrein prijsgeven na de forse stijging van vorige maand als gevolg van de uit de hand gelopen situatie in de Zuid-Afrikaanse Marikana mijn. Volgens uitbater Lonmin is slechts 8 procent van de werknemers terug aan de slag gegaan. Een onderhoud tussen de directie van Lonmin en vertegenwoordigers van verschillende vakbonden leverde niet veel op. Een deel van de stakers wordt trouwens zelf beschuldigd van doodslag. Platina en palladium werden respectievelijk 0,4 en 3,4 procent goedkoper.