Het indices die het sentiment in de Duitse zakenwereld uitdrukken, boeren nu even snel achteruit als die in andere Europese landen aan (vooral) de periferie. Maar bovendien zijn er ook in de politiek donkere wolken boven Duitsland opgedoken en die voorspellen niet veel goeds.

Angela Merkel moet in september voor de kiezers verschijnen en sinds het uitbreken van de Europese schuldencrisis is er geen enkele Europese leider die heelhuids uit de verkiezingen is gekomen. Wanneer Merkel de verkiezingen verliest, kan de crisis in Europa zich nog verder uitdiepen.

Het indices die het sentiment in de Duitse zakenwereld uitdrukken, boeren nu even snel achteruit als die in andere Europese landen aan (vooral) de periferie. Maar bovendien zijn er ook in de politiek donkere wolken boven Duitsland opgedoken en die voorspellen niet veel goeds. Angela Merkel moet in september voor de kiezers verschijnen en sinds het uitbreken van de Europese schuldencrisis is er geen enkele Europese leider die heelhuids uit de verkiezingen is gekomen. Wanneer Merkel de verkiezingen verliest, kan de crisis in Europa zich nog verder uitdiepen.