De verschillen in de eurozone worden het duidelijkst aangetoond door de verschillen tussen Duitsland en Frankrijk. De Duitse economie groeide nog met een schamele 0,10%, de Franse economie gaf echter opnieuw een krimp met 0,20% te zien. Het ziet er echter niet naar uit dat de BBP-cijfers veel gevolgen zullen hebben.

Duitsland lijkt namelijk niet van plan om de besparingen los te laten. Marc Chandler, head of global currency strategy bij Brown Brothers Harriman, gelooft dat de Duitsers de voorkeur zullen geven om de deficieten onder controle te houden, een strategie die pas op langere termijn resultaten zal opleveren.

De verschillen in de eurozone worden het duidelijkst aangetoond door de verschillen tussen Duitsland en Frankrijk. De Duitse economie groeide nog met een schamele 0,10%, de Franse economie gaf echter opnieuw een krimp met 0,20% te zien. Het ziet er echter niet naar uit dat de BBP-cijfers veel gevolgen zullen hebben. Duitsland lijkt namelijk niet van plan om de besparingen los te laten. Marc Chandler, head of global currency strategy bij Brown Brothers Harriman, gelooft dat de Duitsers de voorkeur zullen geven om de deficieten onder controle te houden, een strategie die pas op langere termijn resultaten zal opleveren.