Deflatie doet het schuldenprobleem van Zuid-Europa alleen maar zwaarder wegen. Uiteindelijk belandt men zo in een vicieuze cirkel van een slechter draaiende economie en van nog meer schulden. De enige oplossing is meer inflatie en dat lijkt Duitsland eindelijk te hebben begrepen.

De stijging van de vastgoedprijzen op de Duitse markt vormen daar alleszins een eerste signaal van, in de tweede fase kan de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank een beslissende rol spelen.

Door geld uit de lucht te plukken kan die de koers van de euro onder druk zetten en een lagere koers van de euro is absoluut noodzakelijk om de concurrentiekracht van Zuid-Europa te herstellen.

Deflatie doet het schuldenprobleem van Zuid-Europa alleen maar zwaarder wegen. Uiteindelijk belandt men zo in een vicieuze cirkel van een slechter draaiende economie en van nog meer schulden. De enige oplossing is meer inflatie en dat lijkt Duitsland eindelijk te hebben begrepen. De stijging van de vastgoedprijzen op de Duitse markt vormen daar alleszins een eerste signaal van, in de tweede fase kan de monetaire politiek van de Europese Centrale Bank een beslissende rol spelen. Door geld uit de lucht te plukken kan die de koers van de euro onder druk zetten en een lagere koers van de euro is absoluut noodzakelijk om de concurrentiekracht van Zuid-Europa te herstellen.