Kanselier Angela Merkel dringt aan dat er wijzigingen worden aangebracht in de voorwaarden verbonden aan dit steunmechanisme, dat vanaf medio 2013 operationeel zou worden.

Daardoor wordt een beslissing over het Europees automatisch steunmechanisme waarschijnlijk met drie maanden vertraagd tot de maand juni. Vraag blijft of er dan wel een overeenkomst zal worden bereikt.

Boven het uitstel van de stemming over het permanent steunmechanisme is nu ook de regeringscrisis in Portugal gekomen, die volgens premier Socrates op geen slechter moment kon komen.

Kanselier Angela Merkel dringt aan dat er wijzigingen worden aangebracht in de voorwaarden verbonden aan dit steunmechanisme, dat vanaf medio 2013 operationeel zou worden. Daardoor wordt een beslissing over het Europees automatisch steunmechanisme waarschijnlijk met drie maanden vertraagd tot de maand juni. Vraag blijft of er dan wel een overeenkomst zal worden bereikt. Boven het uitstel van de stemming over het permanent steunmechanisme is nu ook de regeringscrisis in Portugal gekomen, die volgens premier Socrates op geen slechter moment kon komen.