Op de achtergrond dreigen de problemen in Italië steeds groter te worden. De politieke instabiliteit wordt meer en meer problematisch.

Naar verluidt zou president Mario Monti alle moeite van de wereld hebben om zijn regering samen te houden. Geruchten willen dat hij al overwogen heeft om verkiezingen uit te schrijven.

Zwarte lijst met 10 grote Italiaanse steden

Eigenlijk is Italië in hetzelfde bedje ziek als de andere Zuid-Europese landen. Steeds meer steden komt het water financieel tot aan de lippen te staan.

De krant La Stampa publiceerde een 'zwarte lijst' met de namen van 10 steden van meer dan 50.000 inwoners die het financieel niet meer kunnen rooien.

Alles wijst er dus op dat Italië het volgende probleemland dreigt te worden. In dat geval zou wat Duitsland betreft het hek van de dam kunnen zijn.

Wanneer Duitsland weigert om nog langer de geldkraan open te houden voor andere Europese landen in moeilijkheden, kan de crisis in een beslissende fase zijn getreden.

In dat verband kan een bericht van enkele weken geleden in Der Spiegel veelzeggend zijn: het IMF zou overwegen om te stoppen met het verlenen van steun aan Griekenland. Ook het geduld van het IMF raakt blijkbaar opgebruikt.

Op de achtergrond dreigen de problemen in Italië steeds groter te worden. De politieke instabiliteit wordt meer en meer problematisch. Naar verluidt zou president Mario Monti alle moeite van de wereld hebben om zijn regering samen te houden. Geruchten willen dat hij al overwogen heeft om verkiezingen uit te schrijven. Zwarte lijst met 10 grote Italiaanse stedenEigenlijk is Italië in hetzelfde bedje ziek als de andere Zuid-Europese landen. Steeds meer steden komt het water financieel tot aan de lippen te staan. De krant La Stampa publiceerde een 'zwarte lijst' met de namen van 10 steden van meer dan 50.000 inwoners die het financieel niet meer kunnen rooien. Alles wijst er dus op dat Italië het volgende probleemland dreigt te worden. In dat geval zou wat Duitsland betreft het hek van de dam kunnen zijn. Wanneer Duitsland weigert om nog langer de geldkraan open te houden voor andere Europese landen in moeilijkheden, kan de crisis in een beslissende fase zijn getreden. In dat verband kan een bericht van enkele weken geleden in Der Spiegel veelzeggend zijn: het IMF zou overwegen om te stoppen met het verlenen van steun aan Griekenland. Ook het geduld van het IMF raakt blijkbaar opgebruikt.