Die groei wordt wat Duitsland betreft vooral gedreven door de vraag vanuit het buitenland. Tijdens de tweede helft van het jaar zal de economische opleving zich blijven verder zetten.

Gisteren werd bekendgemaakt dat de Duitse Ifo-index sterker dan verwacht is gestegen. De index kwam in een relatief zwakke markt terecht, wat verklaart waarom de beurskoersen toch enigszins onder druk bleven staan.

Econoom Gernot Nerb merkte op dat Duitsland momenteel de groeimotor in Europa is geworden. De investeringen trekken opnieuw aan en dat geeft de economie extra momentum.

Die groei wordt wat Duitsland betreft vooral gedreven door de vraag vanuit het buitenland. Tijdens de tweede helft van het jaar zal de economische opleving zich blijven verder zetten. Gisteren werd bekendgemaakt dat de Duitse Ifo-index sterker dan verwacht is gestegen. De index kwam in een relatief zwakke markt terecht, wat verklaart waarom de beurskoersen toch enigszins onder druk bleven staan. Econoom Gernot Nerb merkte op dat Duitsland momenteel de groeimotor in Europa is geworden. De investeringen trekken opnieuw aan en dat geeft de economie extra momentum.