Dat heeft alles te maken met de koerswijziging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Eind juni besloot zij een voorstel van haar Italiaanse, Spaanse en Franse collega's te accepteren om de Europese schuldencrisis te bestrijden door niet alleen te bezuinigen, maar ook de groei te stimuleren.

Het plaatst met name multinationals in een uitstekende uitgangspositie, waardoor aandelen van deze bedrijven in de komende periode verder kunnen stijgen.

Waakzaamheid blijft geboden

Duitsland kan kiezen voor een hardere of een zachtere landing van de euro. De nieuwe Franse president François Hollande zocht direct na zijn verkiezing de samenwerking met Mario Monti en Mariano Rajoy.

Gezamenlijk zetten zij Angela Merkel onder druk om voor een zachtere landing te kiezen, hetgeen door de aandelenmarkten werd toegejuicht.

Merkel zal volgens Royal Bank of Scotland echter de plannen in haar eigen land nog met succes dienen te verdedigen, voordat Mario Draghi als president van de Europese Centrale Bank (ECB) ook daadwerkelijk op een efficiënte manier tot uitvoering kan

overgaan.

Een Duits of ander 'nee' zal de aandelenmarkten zeker weer terugwerpen. Op 5 juli 2012 verlaagde de ECB haar

voornaamste rentetarieven met 0,25%. De herfinancieringsrente is nu 0,75% -het laagste niveau ooit- en de 'overnight'

depositorente is 0%.

Dat heeft alles te maken met de koerswijziging van de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Eind juni besloot zij een voorstel van haar Italiaanse, Spaanse en Franse collega's te accepteren om de Europese schuldencrisis te bestrijden door niet alleen te bezuinigen, maar ook de groei te stimuleren. Het plaatst met name multinationals in een uitstekende uitgangspositie, waardoor aandelen van deze bedrijven in de komende periode verder kunnen stijgen. Waakzaamheid blijft geboden Duitsland kan kiezen voor een hardere of een zachtere landing van de euro. De nieuwe Franse president François Hollande zocht direct na zijn verkiezing de samenwerking met Mario Monti en Mariano Rajoy. Gezamenlijk zetten zij Angela Merkel onder druk om voor een zachtere landing te kiezen, hetgeen door de aandelenmarkten werd toegejuicht. Merkel zal volgens Royal Bank of Scotland echter de plannen in haar eigen land nog met succes dienen te verdedigen, voordat Mario Draghi als president van de Europese Centrale Bank (ECB) ook daadwerkelijk op een efficiënte manier tot uitvoering kan overgaan. Een Duits of ander 'nee' zal de aandelenmarkten zeker weer terugwerpen. Op 5 juli 2012 verlaagde de ECB haar voornaamste rentetarieven met 0,25%. De herfinancieringsrente is nu 0,75% -het laagste niveau ooit- en de 'overnight' depositorente is 0%.