Het surplus op de Duitse lopende rekening bedroeg vorig jaar 6% van het BBP, tegenover een deficiet van 2% op de Franse lopende rekening.

Tegen die achtergrond valt makkelijk te begrijpen dat landen ook verschillend denken over de situatie op de valutamarkten.

Duitsland kan eventueel zelfs leven met euro van 1,40 dollar en ziet dus absoluut geen graten in de huidige koers van de euro. In het geval van de Fransen ligt dat helemaal anders, ze kunnen de steun van een zwakkere munt best gebruiken om hun economie op te krikken. Mogelijk ligt hier de kiem van een valutaoorlog in de komende maanden.

Het surplus op de Duitse lopende rekening bedroeg vorig jaar 6% van het BBP, tegenover een deficiet van 2% op de Franse lopende rekening. Tegen die achtergrond valt makkelijk te begrijpen dat landen ook verschillend denken over de situatie op de valutamarkten. Duitsland kan eventueel zelfs leven met euro van 1,40 dollar en ziet dus absoluut geen graten in de huidige koers van de euro. In het geval van de Fransen ligt dat helemaal anders, ze kunnen de steun van een zwakkere munt best gebruiken om hun economie op te krikken. Mogelijk ligt hier de kiem van een valutaoorlog in de komende maanden.