De Duitse economie lijkt namelijk alleen maar sterk als ze wordt afgezet tegen de andere Europese landen en dan op de eerste plaats tegen de probleemlanden in Zuid-Europa. De macro-economische cijfers vertellen echter een heel ander verhaal, de Duitse economie is veel zwakker dan iedereen vermoedt.

De industriële productie daalde in januari met 0,60%, de kleinhandelsverkopen maakten een duik met 2,50% in december en stegen de maand nadien met 0,10%. Duitsland kan een reus op lemen voeten blijken te zijn en wanneer mocht blijken dat keizer geen kleren aan heeft, zou dit de ganse Europese economie met een zware kater kunnen opzadelen.

De Duitse economie lijkt namelijk alleen maar sterk als ze wordt afgezet tegen de andere Europese landen en dan op de eerste plaats tegen de probleemlanden in Zuid-Europa. De macro-economische cijfers vertellen echter een heel ander verhaal, de Duitse economie is veel zwakker dan iedereen vermoedt. De industriële productie daalde in januari met 0,60%, de kleinhandelsverkopen maakten een duik met 2,50% in december en stegen de maand nadien met 0,10%. Duitsland kan een reus op lemen voeten blijken te zijn en wanneer mocht blijken dat keizer geen kleren aan heeft, zou dit de ganse Europese economie met een zware kater kunnen opzadelen.