De verzekeringspremies voor Europese staatsobligaties zijn deze week tot een nieuwe piek gestegen. Volgens de handelaren kocht de ECB gisteren nogmaals (onder ander) Portugese staatsobligaties, wat verklaart waarom deze niet in koers daalden.

Erik Nielsen, chief European economist bij Goldman Sachs Group, is van mening dat de huidige rendementen op Europese staatsobligaties niet lang houdbaar zijn. Een aantal landen moet steeds meer betalen voor hun overheidspapier.

Wanneer de rendementen blijven stijgen, is de kans groot dat zowel Spanje als Portugal steun moeten gaan vragen. Duitsland ontkent voorlopig dat er plannen zijn om de uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds te steunen.

De verzekeringspremies voor Europese staatsobligaties zijn deze week tot een nieuwe piek gestegen. Volgens de handelaren kocht de ECB gisteren nogmaals (onder ander) Portugese staatsobligaties, wat verklaart waarom deze niet in koers daalden. Erik Nielsen, chief European economist bij Goldman Sachs Group, is van mening dat de huidige rendementen op Europese staatsobligaties niet lang houdbaar zijn. Een aantal landen moet steeds meer betalen voor hun overheidspapier. Wanneer de rendementen blijven stijgen, is de kans groot dat zowel Spanje als Portugal steun moeten gaan vragen. Duitsland ontkent voorlopig dat er plannen zijn om de uitbreiding van het Europees Stabiliteitsfonds te steunen.