De vroegere Griekse onder-minister Petros Doukas legt de vinger op de wonde door te wijzen op de prangende situatie in zijn land. Veel Grieken hebben een loonsverhoging met 5 tot 10% moeten slikken en Doukas vraagt zich af hoe de Duitsers zouden reageren wanneer ze zoveel loon moesten inleveren.

De woede van de Grieken richt zich op de Duitsers omdat Angela Merkel zich altijd bijzonder streng heeft opgesteld wat betreft het verstrekken van hulp. De Duitsers zijn de belangrijkste steunverleners aan Griekenland, maar de meeste van hen zijn het beu om onvoorwaardelijke hulp te verstrekken. Het lijkt dus weinig waarschijnlijk dat het Duitse standpunt zal versoepelen.

De vroegere Griekse onder-minister Petros Doukas legt de vinger op de wonde door te wijzen op de prangende situatie in zijn land. Veel Grieken hebben een loonsverhoging met 5 tot 10% moeten slikken en Doukas vraagt zich af hoe de Duitsers zouden reageren wanneer ze zoveel loon moesten inleveren. De woede van de Grieken richt zich op de Duitsers omdat Angela Merkel zich altijd bijzonder streng heeft opgesteld wat betreft het verstrekken van hulp. De Duitsers zijn de belangrijkste steunverleners aan Griekenland, maar de meeste van hen zijn het beu om onvoorwaardelijke hulp te verstrekken. Het lijkt dus weinig waarschijnlijk dat het Duitse standpunt zal versoepelen.