Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz is van mening dat als China een probleem is vanwege een te grote afhankelijkheid van de export en een te lage binnenlandse consumptie, Duitsland dat eveneens is.

Stiglitz is het met president Obama eens dat Duitsland meer maatregelen zou moeten nemen om de binnenlandse consumptie aan te wakkeren. Ook de investeringen in eigen land zouden een extra stimulans moeten krijgen.

Angela Merkel heeft voorlopig weinig oren naar dergelijke adviezen. De mening van de kanselier is dat Duitsland alles mag doen wat in het vermogen van het land ligt om zo concurrentieel mogelijk te blijven.

Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz is van mening dat als China een probleem is vanwege een te grote afhankelijkheid van de export en een te lage binnenlandse consumptie, Duitsland dat eveneens is. Stiglitz is het met president Obama eens dat Duitsland meer maatregelen zou moeten nemen om de binnenlandse consumptie aan te wakkeren. Ook de investeringen in eigen land zouden een extra stimulans moeten krijgen. Angela Merkel heeft voorlopig weinig oren naar dergelijke adviezen. De mening van de kanselier is dat Duitsland alles mag doen wat in het vermogen van het land ligt om zo concurrentieel mogelijk te blijven.