In die fabriek gaan andere landen shoppen. Bijna 70% van de export gaat naar andere Europese landen, met Frankrijk als belangrijkste handelspartner van Duitsland. Dat land is in zijn eentje goed voor bijna 10% van de Duitse export. Het Aziatisch aandeel in de export groeit uiteraard snel.

Toch is dat aandeel nog maar goed voor 16% van de totale export. Duitsland is dus de fabriek van Europa, maar hoe lang nog? Zowel in Frankrijk als in Finland en Nederland vertraagt de economische groei en dat is natuurlijk geen goede zaak voor de Duitsers. Uiteindelijk kan ook de machtige Duitse economie door de knieën gaan.

In die fabriek gaan andere landen shoppen. Bijna 70% van de export gaat naar andere Europese landen, met Frankrijk als belangrijkste handelspartner van Duitsland. Dat land is in zijn eentje goed voor bijna 10% van de Duitse export. Het Aziatisch aandeel in de export groeit uiteraard snel. Toch is dat aandeel nog maar goed voor 16% van de totale export. Duitsland is dus de fabriek van Europa, maar hoe lang nog? Zowel in Frankrijk als in Finland en Nederland vertraagt de economische groei en dat is natuurlijk geen goede zaak voor de Duitsers. Uiteindelijk kan ook de machtige Duitse economie door de knieën gaan.