Met name coalitiepartner FDP staat onder toenemende druk om zich te verzetten tegen een volgende overheveling van Duits belastinggeld naar een land in moeilijkheden.

Met name steun voor Griekenland en Italië ligt in Duitsland bijzonder gevoelig, de druk om deze landen geen geld meer toe te staan is bijzonder groot.

De Duitse banken hebben zelf misschien nog geld nodig

Daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de Duitse banken allesbehalve veilig thuis zijn. Van een aantal banken is de financiële basis erg wankel, ze kunnen vroeg of laat in de problemen komen en dus op hun beurt steungeld nodig hebben om te overleven.

Ierland en Spanje zijn vanwege hun banksector in de problemen geraakt en hetzelfde zou nu Duitsland kunnen overkomen. Die achtergrond lijkt het weinig waarschijnlijk dat de Duitsers nog veel geld gaan besteden aan landen in problemen, laat staan dat ze de emissie van eurobonds zullen ondersteunen.

Met name coalitiepartner FDP staat onder toenemende druk om zich te verzetten tegen een volgende overheveling van Duits belastinggeld naar een land in moeilijkheden. Met name steun voor Griekenland en Italië ligt in Duitsland bijzonder gevoelig, de druk om deze landen geen geld meer toe te staan is bijzonder groot. De Duitse banken hebben zelf misschien nog geld nodig Daarbij wordt vaak over het hoofd gezien dat de Duitse banken allesbehalve veilig thuis zijn. Van een aantal banken is de financiële basis erg wankel, ze kunnen vroeg of laat in de problemen komen en dus op hun beurt steungeld nodig hebben om te overleven. Ierland en Spanje zijn vanwege hun banksector in de problemen geraakt en hetzelfde zou nu Duitsland kunnen overkomen. Die achtergrond lijkt het weinig waarschijnlijk dat de Duitsers nog veel geld gaan besteden aan landen in problemen, laat staan dat ze de emissie van eurobonds zullen ondersteunen.