Dat is echter niet zo, want de harde cijfers leren dat de Europa landen die geld hebben geleend aan het land daar alleen maar geld aan hebben verdiend.

Duitsland zou al 400 miljoen euro hebben verdiend aan rente die het opstrijkt. In feite is het spelletje heel eenvoudig: de Duitsers ontlenen goedkoop en stellen vervolgens dat geld aan een hogere rente ter beschikking van Griekenland. De winst belandt uiteraard in de Duitse staatskas.

Maar dat spelletje kan niet blijven duren. Iedereen heeft inmiddels begrepen dat Griekenland zijn schulden niet zal (kunnen) terugbetalen.

Het moment dat de rest van de wereld concreet met deze waarheid zal worden geconfronteerd, is waarschijnlijk niet meer veraf.

Dat is echter niet zo, want de harde cijfers leren dat de Europa landen die geld hebben geleend aan het land daar alleen maar geld aan hebben verdiend. Duitsland zou al 400 miljoen euro hebben verdiend aan rente die het opstrijkt. In feite is het spelletje heel eenvoudig: de Duitsers ontlenen goedkoop en stellen vervolgens dat geld aan een hogere rente ter beschikking van Griekenland. De winst belandt uiteraard in de Duitse staatskas. Maar dat spelletje kan niet blijven duren. Iedereen heeft inmiddels begrepen dat Griekenland zijn schulden niet zal (kunnen) terugbetalen. Het moment dat de rest van de wereld concreet met deze waarheid zal worden geconfronteerd, is waarschijnlijk niet meer veraf.