Robin Marshall, director of fixed-income in Londen bij Smith & Williamson Investment Management, is van mening dat Duitsland meer en meer als ultieme redder van de hele eurozone wordt beschouwd.

Hij verwacht dat het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie gaat stijgen tot 3,28% op het einde van dit jaar, ten opzichte van gemiddeld 2,78% vorig jaar. Het verschil met Ierse en Griekse staatsobligaties is groot.

Die brachten op het einde van vorig jaar respectievelijk 9,25% en 12,59% op. Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie bereikte in augustus een dieptepunt op 2,087%.

Robin Marshall, director of fixed-income in Londen bij Smith & Williamson Investment Management, is van mening dat Duitsland meer en meer als ultieme redder van de hele eurozone wordt beschouwd. Hij verwacht dat het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie gaat stijgen tot 3,28% op het einde van dit jaar, ten opzichte van gemiddeld 2,78% vorig jaar. Het verschil met Ierse en Griekse staatsobligaties is groot. Die brachten op het einde van vorig jaar respectievelijk 9,25% en 12,59% op. Het rendement op de 10-jarige Duitse staatsobligatie bereikte in augustus een dieptepunt op 2,087%.