Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is van mening dat een exit van Duitsland uit de Eurozone geen soelaas te bieden heeft. De mogelijkheden van zo'n exit worden met de regelmaat van een klok weer eens naar voren geschoven.

Nieuwe Duitse munt zou met 40 tot 50% in waarde stijgen

Het probleem van zo'n exit is dat de kostprijs er van enorm kan oplopen. Volgens Höfert zou de nieuwe Duitse munt - zeg maar de nieuwe mark - met 40 tot 50% kunnen appreciëren.

Omdat de markten altijd de neiging hebben om te overdrijven, zou de appreciatie eerder in de buurt van 50% gesitueerd kunnen worden.

Het spreekt vanzelf dat zo'n appreciatie de Duitse export de nek om zou wringen. Daarom zal Angela Merkel ten alle koste willen vermijden dat haar land de eurozone de rug zal toekeren. Het is op de eerste plaats de Duitse exportgerichte economie die van de zwakke euro profiteert.

Andreas Höfert, Chief Economist Global Head Wealth Management Research bij UBS, is van mening dat een exit van Duitsland uit de Eurozone geen soelaas te bieden heeft. De mogelijkheden van zo'n exit worden met de regelmaat van een klok weer eens naar voren geschoven. Nieuwe Duitse munt zou met 40 tot 50% in waarde stijgenHet probleem van zo'n exit is dat de kostprijs er van enorm kan oplopen. Volgens Höfert zou de nieuwe Duitse munt - zeg maar de nieuwe mark - met 40 tot 50% kunnen appreciëren. Omdat de markten altijd de neiging hebben om te overdrijven, zou de appreciatie eerder in de buurt van 50% gesitueerd kunnen worden. Het spreekt vanzelf dat zo'n appreciatie de Duitse export de nek om zou wringen. Daarom zal Angela Merkel ten alle koste willen vermijden dat haar land de eurozone de rug zal toekeren. Het is op de eerste plaats de Duitse exportgerichte economie die van de zwakke euro profiteert.