Een echte verrassing was dat niet, er was herhaaldelijk gewaarschuwd dat het zou gebeuren.

De problemen blijken echter dieper te zitten, in zoverre er al sprake is van een valuta-oorlog lijkt die zich op de eerste plaats tussen Duitsland en Frankrijk af te spelen. De visies van beide landen over de gewenste koers van de euro staan namelijk lijnrecht tegenover elkaar.

Duitsland is van mening dat de huidige koers van de euro min of meer gerechtvaardigd is, er zijn geen extra inspanningen noodzakelijk om de euro naar lagere niveaus te duwen.

Hollande stelt echter dat Frankrijk niet kan leven met een zo dure euro. Of de strijd tussen beiden zal escaleren, weten we binnenkort.

Een echte verrassing was dat niet, er was herhaaldelijk gewaarschuwd dat het zou gebeuren. De problemen blijken echter dieper te zitten, in zoverre er al sprake is van een valuta-oorlog lijkt die zich op de eerste plaats tussen Duitsland en Frankrijk af te spelen. De visies van beide landen over de gewenste koers van de euro staan namelijk lijnrecht tegenover elkaar. Duitsland is van mening dat de huidige koers van de euro min of meer gerechtvaardigd is, er zijn geen extra inspanningen noodzakelijk om de euro naar lagere niveaus te duwen. Hollande stelt echter dat Frankrijk niet kan leven met een zo dure euro. Of de strijd tussen beiden zal escaleren, weten we binnenkort.