De individuele staten moeten op de eerste plaats hun economie versterken. Het ziet er naar uit dat er een strijd tussen de rijke en de arme landen is uitgebroken, hoewel beide partijen streven om Europa uit het financieel moeras te tillen.

De bedoeling van Angela Merkel en Nicolas Sarkozy is nochtans duidelijk: ze willen de Europese Unie tot een hechter blok vormen door ook de economische politiek op elkaar af te stellen.

Duitsers en Fransen willen meer bepaald regels opstellen wat betreft het schuldenprobleem, de pensioenleeftijd, de manier waarop bankfalingen moeten afgehandeld worden enzovoort.

Ook de loonindexering staat op dat lijstje. Aan die voorwaarden zal moeten worden voldaan alvorens landen in de problemen nog steun gaan krijgen.

De individuele staten moeten op de eerste plaats hun economie versterken. Het ziet er naar uit dat er een strijd tussen de rijke en de arme landen is uitgebroken, hoewel beide partijen streven om Europa uit het financieel moeras te tillen. De bedoeling van Angela Merkel en Nicolas Sarkozy is nochtans duidelijk: ze willen de Europese Unie tot een hechter blok vormen door ook de economische politiek op elkaar af te stellen. Duitsers en Fransen willen meer bepaald regels opstellen wat betreft het schuldenprobleem, de pensioenleeftijd, de manier waarop bankfalingen moeten afgehandeld worden enzovoort. Ook de loonindexering staat op dat lijstje. Aan die voorwaarden zal moeten worden voldaan alvorens landen in de problemen nog steun gaan krijgen.