De Duitse kanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy zouden de details over de voorstellen die op tafel liggen volgende vrijdag op de EU-top in Brussel toelichten.

Volgens de Duitse minister van Financiën Joerg Asmussen is zijn land bereid om meer bevoegdheid te geven aan het Europees Stabiliteitsfonds in ruil voor meer begrotingsdiscipline bij de lidstaten.

Een definitieve versie van het Europees Stabiliteitsfonds zou

vervolgens op de top van 24-25 maart kunnen voorgelegd worden. Daarmee zou een escalatie van de crisis moeten worden voorkomen.

De Duitse kanselier Angela Merkel en de Franse president Nicolas Sarkozy zouden de details over de voorstellen die op tafel liggen volgende vrijdag op de EU-top in Brussel toelichten. Volgens de Duitse minister van Financiën Joerg Asmussen is zijn land bereid om meer bevoegdheid te geven aan het Europees Stabiliteitsfonds in ruil voor meer begrotingsdiscipline bij de lidstaten. Een definitieve versie van het Europees Stabiliteitsfonds zou vervolgens op de top van 24-25 maart kunnen voorgelegd worden. Daarmee zou een escalatie van de crisis moeten worden voorkomen.