Uiteraard wacht iedereen nog steeds op een overeenkomst over de Griekse schuldendeal. De Duitsers weigeren hardnekking om verliezen op de Griekse staatsobligaties in bezit te slikken en daarmee dwingt Duitsland de ganse eurozone om anders te gaan denken over het probleem.

Een alternatieve oplossing zou er uit kunnen bestaan om Griekenland 10 miljard euro aan extra steun te verlenen uit het European Financial Stability Fund.

Hiervoor is echter wel de toestemming nodig van landen als Duitsland, Nederland en Finland, die allesbehalve happig zullen zijn om dergelijke steun te verlenen.

Uiteraard wacht iedereen nog steeds op een overeenkomst over de Griekse schuldendeal. De Duitsers weigeren hardnekking om verliezen op de Griekse staatsobligaties in bezit te slikken en daarmee dwingt Duitsland de ganse eurozone om anders te gaan denken over het probleem. Een alternatieve oplossing zou er uit kunnen bestaan om Griekenland 10 miljard euro aan extra steun te verlenen uit het European Financial Stability Fund. Hiervoor is echter wel de toestemming nodig van landen als Duitsland, Nederland en Finland, die allesbehalve happig zullen zijn om dergelijke steun te verlenen.