Soros noemt de Duitse politiek een gevaar voor Europa dat mogelijk de instorting van de euro zal veroorzaken. In een gevaar met Die Zeit zei de miljardair dat de Duitsers hun politiek moeten wijzigen nu het nog kan.

Doen ze dat niet, dan stappen ze beter uit de Europese Monetaire Unie om op die manier hun buurgenoten een helpende hand toe te steken. Duitsland duwt de buurlanden met de aangekondigde maatregelen in een deflatie-scenario.

Daardoor dreigt de economie in de eurozone in een diep dal weg te zinken, met nationalisme, sociale onrust en xenofobie tot gevolg. In het ergste geval kan de democratie zelf in gevaar gaan komen.

Volgens Soros zou Duitsland de lonen moeten optrekken, wat de andere landen uit de eurozone een duwtje in de rug zou geven.

Soros noemt de Duitse politiek een gevaar voor Europa dat mogelijk de instorting van de euro zal veroorzaken. In een gevaar met Die Zeit zei de miljardair dat de Duitsers hun politiek moeten wijzigen nu het nog kan. Doen ze dat niet, dan stappen ze beter uit de Europese Monetaire Unie om op die manier hun buurgenoten een helpende hand toe te steken. Duitsland duwt de buurlanden met de aangekondigde maatregelen in een deflatie-scenario. Daardoor dreigt de economie in de eurozone in een diep dal weg te zinken, met nationalisme, sociale onrust en xenofobie tot gevolg. In het ergste geval kan de democratie zelf in gevaar gaan komen. Volgens Soros zou Duitsland de lonen moeten optrekken, wat de andere landen uit de eurozone een duwtje in de rug zou geven.