Volker Wieland, een lid van de raad van vijf topadviseurs die de Duitse kanselier Angela Merkel economisch bijstaan, waarschuwt dat de politieke situatie op lange termijn economische risico's met zich meebrengt. Het belangrijkste risico is dat op een coalitiewissel.

Angela Merkel, de grote winnares van de verkiezingen, krijgt geen regering op de been. De onderhandelingen met de SPD verlopen erg stroef en de kans bestaat dat laatstgenoemde partij eieren voor haar geld zal kiezen en uiteindelijke een bedrijfsonvriendelijke coalitie met de Groenen en extreem-links op de been zal brengen. Zo'n coalitie kan zware gevolgen hebben voor de Duitse economie.

Volker Wieland, een lid van de raad van vijf topadviseurs die de Duitse kanselier Angela Merkel economisch bijstaan, waarschuwt dat de politieke situatie op lange termijn economische risico's met zich meebrengt. Het belangrijkste risico is dat op een coalitiewissel. Angela Merkel, de grote winnares van de verkiezingen, krijgt geen regering op de been. De onderhandelingen met de SPD verlopen erg stroef en de kans bestaat dat laatstgenoemde partij eieren voor haar geld zal kiezen en uiteindelijke een bedrijfsonvriendelijke coalitie met de Groenen en extreem-links op de been zal brengen. Zo'n coalitie kan zware gevolgen hebben voor de Duitse economie.