Een Duitse recessie zou vanzelfsprekend grote gevolgen kunnen hebben voor Europa. Niet alleen zou de Europese economie de dieperik ingetrokken worden, maar ook de euro kan onder druk komen te staan. Inderdaad was de sterke Duitse economie tot dusver één van de pijlers onder de euro.

Daarmee kan het beeld in Europa wel eens totaal omslaan. Tot dusver profiteerde Duitsland vooral van de euro, maar een verzwakking van de koers van de Europese eenheidsmunt kan de economie in Zuid-Europa eindelijk het handje toesteken dat die nodig heeft om er bovenop te raken.

Een Duitse recessie zou vanzelfsprekend grote gevolgen kunnen hebben voor Europa. Niet alleen zou de Europese economie de dieperik ingetrokken worden, maar ook de euro kan onder druk komen te staan. Inderdaad was de sterke Duitse economie tot dusver één van de pijlers onder de euro. Daarmee kan het beeld in Europa wel eens totaal omslaan. Tot dusver profiteerde Duitsland vooral van de euro, maar een verzwakking van de koers van de Europese eenheidsmunt kan de economie in Zuid-Europa eindelijk het handje toesteken dat die nodig heeft om er bovenop te raken.